Презентации

През 2013 г. стартира поредица от презентации, представящи пътуванията на Изток на приятели на Палюл центъра. Тук можете да намерите кратка информация за състоялите се до момента срещи.

Пътуване на Изток – Индия

Поредицата беше открита от Добрин Векилов (Дони), който от много години не спира да се завръща на изток от Запада. В първата от две презентации той представи снимки и впечатления от многобройните си пътувания из Индия.

Пътуване на Изток – Непал, Бутан и Тибет

Разказът на Дони продължи със снимки от пътуванията му през годините в Непал, Бутан и Тибет.

Тибет в Южна Индия

Презентация със снимки от посещението в южна Индия на част от българската Палюл група през май 2013 г.. От индийските градове Бангалор, Майсор и Колегал, пътуването ни отвежда до южните тибетски колонии и будистките манастири Намдролинг, Такшам и Дзогчен. Презентацията „Тибет в южна Индия” ни запознава с хармоничното съжителство на две култури, свързани от хилядолетен духовен обмен.

Снимки от презентацията можете да видите тук:

Пътят на индийските аскети

Лекция с прожекция на авторски фотографии на Юлиан Ангелов – фотограф и индолог, заснети от него по време на шестмесечното му пътуване из някои от свещените градове на Индия, като Вриндаван, Варанаси, Аллахабад и др. през ноемрви 2012 – април 2013 г.

Гхатовете на Варанаси

Прожекция на авторски фотографии на индолога и фотограф Юлиан Ангелов от един от най-старите градове в света – Варанаси, известен още като Бенарес, Каши, „Градът на храмовете“ и „Градът на Шива“. По време на прожекцията видяхме уникални кадри от битието на този величествен град на река Ганг, както и на неговите обитатели – светци, авантюристи и най-(не)обикновени хора.

Буда и ранният будизъм

Презентация за живота на историческия Буда и учението на ранния будизъм – с Юлиян Ангелов!
https://www.facebook.com/events/1550397751873788/

На Непал с любов

Благотворителна изложба на любителски снимки от пътувания в Индия на приятелите на Редискавър Индия Турс. Пътешественикът Юлиан Ангелов разказа увлекателно за пътуванията си в Непал. Събраните средства са за подпомагане на възстановяването на Непал от разрушителните земетресения.

Снимки от събитието можете да видите тук:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.902999423098817.1073741844.411520272246737