Официално известие за прераждането на Н.Св. Пенор Ринпоче

Н.Св. Пенор Ринпоче и Пенор Ринпоче Янгси

С огромна радост се обръщаме към всички ученици и поддръжници на Негово Светейшество Пенор Ринпоче по целия свят с известието, че нашият обичан коренен учител се е преродил в Тибет. В съответствие с писмото на Н.Св. Джадрел Ринпоче, съдържащо предсказания, Пенор Ринпоче Янгси („янгси“: прераждане, реинкарнация) се ражда близо до Летен Трамо Драг или Дунг Лунг Трамо Драг, свещеното място, където са били разкрити „Четирите Цикъла на Ученията на Сърдечната Същност“ (Нйингтинг Ябшйи). С помощта на това писмо и с чистото проникновение на Тулку Тубтен Палзанг Ринпоче, Янгси е бил достоверно разпознат.

На 31 юли 2014 година, благоприятният ден на Първото Завъртане на Колелото на Дхарма Ученията на Буда (4-ят ден на 6-ия тибетски месец, 2141-а Велика година), ще се извърши коронацията на Янгси.

Отправяме се с молба към всички наши Дхарма братя и сестри да изпълняват следните молитви за дългия живот на Янгси и за преодоляване на всички пречки, за да може да се осигури успеха на церемонията по коронясването:

1. Молитва за дълъг живот на Кябдже Друбуанг Пенор Ринпоче Янгси
2. Барче Ламсел (Молитва за Премахване на Пречките по Пътя)
3. Сампа Люндруп (Молитва за Спонтанно Сбъдване на Всички Желания)
4. Нетен Чагчьо (Молитва и Приношение към 16-те Архати)

Ще ви информираме своевременно за допълнителните молитви, които биха били необходими в скоро бъдеще.

С благодарности,

Главен секретар,
Администрация на манастира Намдролинг

http://news.palyul.org/2013/12/05/official-announcement-of-the-recognition-of-his-holiness-penor-rinpoches-reincarnation/