Махапаринирвана на Н.Св. Тулку Тхубтен Палзанг Ринпоче!

                                                                                                                      Дата: 13.01.2021

Важно известие

Закрилникът на всички същества от упадъчната ера и суверен на всички мандали, източникът на обикновени и върховни сидхи и гуру с неизмерима доброта към будистката традиция като цяло и по-специално към традицията на Нйингма и Палюл, Негово Светейшество Тулку Тхубтен Палзанг Ринпоче, премина в паринирвана на 10 януари 2021 г. (27-ия ден на 11-ия тибетски месец), разтваряйки проявлението на своя просветлен ум в сферата на крайната реалност. Това е огромна загуба за всички последователи на цялата будистка традиция и на приемствеността Нйингма и Палюл в частност. Тази новина потопи всички негови ученици в скръб.

Сега е времето да отправим молитви с непоколебима всеотдайност. Така, за да бъдат осъществени всички благородни стремежи на Негово Светейшество, и за да може скорошната му реинкарнация в полза на всички чувстващи същества да пречисти всичките ни нарушения и простъпки на самая обети, върховните настоятели на манастира „Намдролинг”, двамата Чогтрул Ринпоче (Чогтрул Кхентрул Гянгкханг Ринпоче и Чогтрул Мугсанг Кучен Ринпоче) и тримата Кхенчен (Кхенчен Пема Шераб Ринпоче, Кхенчен Намдрол Ринпоче и Кхенчен Цеуанг Гяцо Ринпоче) наредиха на цялата сангха на манастира „Намдролинг” да изпълнява следните пуджи и молитви до приключване на церемонията по махапаринирвана:

  • Ламай Чодпа (Приношения към Гуру) заедно с практиката на Ваджрасатва от традицията Минлинг
  • Дримед Шак Гюд (Тантра на Безупречната Изповед)
  • Изпълняване на 100-сричковата мантра

Молим всички Палюл центрове и предани ученици по целия свят да се отдадат на практика според възможностите си, както е споменато по-горе.

Благодарим ви!

Административен офис
на манастира „Намдролинг”