Ατσάρια Λόπεν Ντάουα

       Ο Λόπεν Ντάουα, χειροτονήθηκε μοναχός τον Μάρτιο του 1983 και μπήκε στο μοναστήρι Ναμντρέλινγκ, στη Μπυλακούπε, Μαϊσόρη στη Νότια Ινδία.  Για 8 χρόνια έλαβε τη βασική θρησκευτική εκπαίδευση στο δημοτικό σχολείο της Μονής.

       Το 1990 εντάχθηκε στο ινστιτούτο Νιάγκυουρ Νύινγκμα, παράρτημα του κολλεγίου του μοναστηριού Ναμντρέλινγκ, όπου σπούδασε βουδιστική φιλοσοφία και πρακτική, Θιβετανική γλώσσα και ποίηση, πολιτική & θρησκευτική ιστορία για 9 χρόνια.  Αποφοίτησε από το ινστιτούτο και επισήμως έγινε Λόπεν (πτυχιούχος της βουδιστικής φιλοσοφίας και πρακτικής), το έτος 2002.  Το 2003 η Αυτού Αγιότητα του ο Πένορ Ρίνποτσε, του απένειμε το παραδοσιακό πτυχίο Ngesang Lekshed Zodchang (Νιέσανγκ Λέκσε Τζόνττσανγκ, κάτοχος του θησαυρού των τελικών μυστικών Διδασκαλιών Μάντρα).

       Αφού τελείωσε τις σπουδές του, υπηρέτησε τη μονή σαν δάσκαλος, στο Yeshe Odsal Sherap Raldriling (Γιέσε Έζαλ Σέραμπ Ραλντρίλινγκ) για ένα χρόνο.

       Από το 2004 έως το 2007, υπηρέτησε τη μονή ως διευθυντής του Πάλτζιορ Ντάρτζίλινγκ παράρτημα του φιλανθρωπικού ιδρύματος της Α.Α. του Πένορ Ρίνποτσε.

       Το 2008 επισκέφτηκε το κέντρο Πάλυουλ του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου παρέδωσε μια σειρά μαθημάτων βουδιστικών προσευχών και πρακτικής και έδωσε προγράμματα διδασκαλιών στη Θιβετανική γλώσσα.  Μετά τη διαμονή του στην Ευρώπη, ο Λόπεν Ντάουα επίβλεψε την εκπαίδευση νεαρών μοναχών και άλλων βασικών διδασκαλιών στο μοναστήρι Τάκσαμ στη νότια Ινδία.  Επί του παρόντος , είναι ο κύριος βοηθός του Πέμα Ρίνποτσε και εντόπιος Λάμα στο κέντρο Πάλυουλ της Γερμανίας, στο Τσους.

 

Σημειώσεις

1. Acharya (Ατσάρια): Στο Βουδισμό είναι ο διδάσκαλος, ο εκπαιδευτής σε θρησκευτικά θέματα
2. Lopoen (Λόπεν): Είναι ένα πνευματικό πτυχίο, που δίδεται στο Θιβετανικό βουδισμό, ισότιμο με το αγγλοσαξωνικό Master ή Μ.Α. (master of arts)