За нас

1„Палюл Център България“ е тибетско-будистки Дхарма център към традицията Палюл, Нйингма, основан от Пема Ринпоче (Кхен Ринпоче Пема Чьопел).

През 2002 г. Пема Ринпоче създава в София група по медитация „Палюл“, а през февруари 2011 г. основава „Палюл Център България“ като част от проекта „Палюл Дхарма Център Европа”. Проектът е създаден под патронажа на Н.Св. Пенор Ринпоче и включва центрове на тибетско-будистката традиция Палюл в Европа. Официалното откриване и освещаване на българския център от Пема Ринпоче се състоя на 29 април 2012, а скоро след това бе учредено и сдружението с нестопанска цел „Палюл Център България”.

Сдружението си поставя за цел да спомага за популяризиране на източната култура, наука, изкуство и философия като част от световното културно, духовно и философско наследство, както и да съдейства за осигуряване на благоприятна среда за диалог между източната и западната култури.

„Палюл Център България“ се стреми да допринася за запазването и разпространението на ученията на Буда за благото на всички чувстващи същества в един бързо променящ се свят. В този дух Дхарма центърът спомага за по-доброто разбиране на тибетския Ваджраяна будизъм и в частност на традицията Палюл, Нйингма.

Центърът е място за учение, размисъл и медитация, където всички, интересуващи се от будизъм в България, могат да обменят информация помежду си и да обединят усилията си за по-смислен и по-добър живот – както за себе си, така и за всички други. Твърдо вярваме, че ако хората се уважават, ако се приемат взаимно и ако си помагат, резултатът ще е по-добър за всички.

Палюл Център България
ул. Яворец 11, София
тел. за контакти: 0895705793
ел.поща: center-bg@palyul.eu
фейсбук:http://www.facebook.com/palyul.center.bulgaria

Актуална програма на центъра можете да намерите тук