Пема йога

Пема йога в Цюш, Германия

Пема йога комбинира древни лечебни йога упражнения със свещени будистки мантри и мудри. Тя ни помага да изградим стабилна основа в живота си, да акумулираме позитивна и лечебна енергия, да балансираме тялото и ума си. Пема на тибетски означава „лотос” – символ на чистота, мъдрост, любов и състрадание.

За първи път пема йога е представена в Европа от Пема Ринпоче в Гърция през 1997 г. През последните няколко години Кхен Ринпоче ръководи пема йога ритрийти в различни европейски страни като Германия, Австрия, Италия и Англия.

Пема йога ритрийт, Варвара 2013 г.

В България комплексът от упражнения бе преподаден от Пема Ринпоче на първия пема йога ритрийт във Варвара (южното Черноморие) през август 2012 г. С инструкциите и благословиите на Пема Ринпоче през месец септември същата година започна провеждането на курс по пема йога в Палюл Център България. През август 2013 г. се проведе вторият български пема йога ритрийт под ръководството на Кхенпо Дауа.

В момента курсът по пема йога временно е преустановен. За възможни промени в графика, моля, следете месечната програма на центъра.

Цената за едно посещение е 10 лв., а карта за 8 посещения – 60 лв.

Снимки от ритрийтите във Варвара през:  2017   2018   2019