Пема Ринпоче, лекция „Бодхичита – развиване на пробудения ум“, 11.09.2016 г., център Палюл

Пема Ринпоче

Скъпи приятели,

радостни сме да Ви съобщим, че през септември Пема Ринпоче
отново ще посети България!
Каним Ви на негова лекция в центъра Палюл,
на 11 септември, от 19:00 ч.:

„Бодхичита – развиване на пробудения ум“

https://www.facebook.com/events/1164486796959773/

Пема Ринпоче (Кхен Ринпоче Пема Чьопел) е учител от най-старата школа в тибетския будизъм Нйингма, в една от основните й подтрадиции – Палюл. На осем годишна възраст той получава будистките обети на убежище от своя коренен учител Н.Св. Пенор Ринпоче, а след това и традиционните Палюл практики Ньондро, Ца Лунг и Дзогчен от цикъла Намчьо.

От Н.Св. Дилго Кхйенце Ринпоче, Кхен Ринпоче получава практиките Трекчо и Тогял от ученията Нйингтиг в традицията Дзогчен („Великото Съвършенство”). Той получава учения и посвещения от Н.Св. Пенор Ринпоче, Н.Св. Дилго Кхйенце Ринпоче, Ньошул Кхен Ринпоче и много други велики тибетски учители.

Кхен Ринпоче завършва института за висше будистко образование Нгагюр Нйингма, като изучава в дълбочина философията на Хинаяна, Махаяна и Ваджраяна. Той изучава и изследва дълбоките учения на Буда (Сутра и Тантра), както и тибетски език, поезия, светска и религиозна история на Тибет. Кхен Ринпоче е високо квалифициран будистки учител и старши професор на Нйингма института.

За повече информация: http://palyul.eu/bulgaria/teachers/ven-pema-rinpoche/